2016. október 20., csütörtök

GYIK a spirulináról

A Gyakran Ismételt Kérdések sorozatának következő része csak a spirulináról szól. Annyira hihetetlenül sokoldalú ez az "élelmiszer", hogy rengeteg kérdés felmerülhet az eredetével és használatával kapcsolatban. A leggyakoribb felmerülő kérdésekre alább olvashatod a válaszokat.


  • Mi a Spirulina? 

A Spirulina egy kék-zöld alga, mely nevét a spirálos alakjáról kapta. A szükséges tápanyagokat figyelemreméltóbb koncentrációban tartalmazza, mint az ételek, növények, gabonák vagy gyógynövények.


  •  Mit tartalmaz a Spirulina? 
A legtöbb proteint tartalmazó élelmiszer, több mint 60% emészthető, növényi fehérjét tartalmaz. A Spirulina tele van különleges fitonutriensekkel, mint a fikocianin, poliszacharidok és szulfolipidek, melyek támogatják az immunrendszert, jó eséllyel csökkentik a fertőzé- sek, a rákos megbetegedések és az autoimmun betegségek kockázatát. Természetes karotinoidokban, antioxidánsokban gazdag, ami elősegíti a sejtek egészségét és csökkentheti a rák kialakulását. Klorofillt tartalmaz, ami elősegíti a szervezet méregtelenítését. Tartalmaz továbbá vasat, nyomelemeket és ritka esszenciális zsírsavakat.


  • A Spirulina biztonságos alga? 
A Spirulina igen különleges a kék-zöld algák közt, mivel biztonságos használatának igen hosszú története van. A mai Mexikó területén élt aztékok már ötszáz évvel ezelőtt fogyasztották. Az afrikai tavak közelében élő bennszülöttek napjainkban is fogyasztják. Az utóbbi 20 évben, a világ minden táján emberek milliói élvezték biztonságos étrend-kiegészítőként. Az ENSZ és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a gyermekek számára is biztonságos és tápláló élelmiszerként javasolja a Spirulinát.


  • Hogyan használ a Spirulina az emberi szervezetnek? 
A Spirulina az összes olyan tápanyagot tartalmazza, melyre az emberi szervezetnek szüksége van. Ezek bármelyikéből kialakuló hiány veszélyeztetné a szervezet megfelelő működését. Már elérhető néhány szakértők által értékelt tudományos publikáció arról, hogy a Spirulina képes gátolni a vírusok szaporodását, megerősíteni mind a sejt- mind az immunrendszert, valamint képes visszafordítani és gátolni a rákot.


  • Hogyan erősíti a Spirulina az immunrendszert? 
A Spirulina egy erős tonik az immunrendszer számára. Az immunrendszer erősítéséért felelős fitonutriensek a béta-karotin, a fikocianin és a poliszacharidok. Spirulinával táplált egerekkel, hörcsögökkel, csirkékkel, pulykákkal, macskákkal, halakkal és emberekkel kapcsolatban megjelent tanulmányok igazolják, hogy a Spirulina javítja az immunrendszer funkcióit. Kutatóorvosok felfedezték, hogy nemcsak stimulálja az immunrendszert, hanem megnöveli a szervezet képessé- gét, hogy új vörösvértesteket állítson elő. Az immunrendszer fontos részét képezik a csontvelőszövetek, makrofágok, T-sejtek (a csecsemő- mirigyben képződő T-limfociták) és a természetes ölősejtek (NK-sejtek), a lép és a csecsemőmirigy (thymus), mind fokozott aktivitást mutatnak. A tudósok felfedezték, hogy a Spirulina hatására a makrofágok száma megnő, aktívabban és eredményesebben pusztítják el a baktériumokat.


  • Mennyire emészthető a Spirulina? 
A Spirulina lágy sejtfala fehérjék, poliszacharidok és enzimek hálózatá- ból épül fel. Ezek egyszerűen feloldódnak/szétoszlanak a szervezetben. Ez igen fontos azoknak, akiknek gyenge az emésztése, valamint az időseknek, akiknek diétázniuk kell.


  • Miért jobb a DXN Spirulinája, mint a vad Spirulina? 
A DXN a legjobb Spirulina törzseket választotta ki és azokat organikus gazdálkodással, tiszta medencékben termesztette. A DXN Spirulina ugyanazokat az aktív összetevőket tartalmazza, mint a vadon növő Spirulina, csak a hatékonysága jóval nagyobb és biztonságosabb


  • Miért válaszd a DXN Spirulinát? 
a) Kiváló minőségű Spirulina törzsek kiválasztása 
b) Organikus termesztés tiszta medencékben 
c) Teljes körű minőségirányítási rendszer a termesztés megkezdésétől kezdve a késztermékig 
d) GMP tanúsítvánnyal rendelkező gyárban készül, melynek saját, csúcsfelszerelésű laboratóriuma van
e) Fejlett technológia használata a tápanyagok megőrzéséért 
f) Kémiai adalékanyagoktól és tartósítószerektől mentes 
g) 100%-ban növényi termék 
h) HALAL8 tanúsítvánnyal rendelkezik 
i) A szervezet számára könnyen emészthető és felszívódó 
j) Minden korosztálynak megfelelő, akár hosszú távú fogyasztásra is 
k) Különösen könnyen fogyasztható


  • Ki fogyassza a DXN Spirulinát? 
A DXN Spirulina minden korosztály számára nagyszerű, a gyerekeknek is. 


  • A DXN Spirulinát állapotos nők is fogyaszthatják? 
A DXN Spirulina biztonságosan fogyasztható bárkinek, állapotos nőknek is. Ennek ellenére az állapotos nők mindenképp konzultáljanak kezelőorvosukkal a DXN Spirulina fogyasztásának megkezdése előtt.


  • Van-e a DXN Spirulina tabletta vagy por fogyasztásának napi limitje? 
Nincs. Az ajánlott napi 6 db tabletta vagy 1 tasak por egy átlagos egészséges ember számára lett megállapítva, hogy fenn tudja tartani az egészségét. A DXN Spirulina biztonsággal fogyasztható más DXN termékekkel együtt is.


  • A DXN Spirulina hatása csökkenni fog, ha huzamosabb időn keresztül fogyasztom? 
Nem. Ellentétben a gyógyszerekben és egyéb termékekben használt szintetikus összetevőktől, melyek hatása huzamosabb használat után csökkenhet, a DXN Spirulina természetes összetevőket tartalmaz, melyekre a szervezetnek szüksége van. » Melyik napszak a legmegfelelőbb a DXN Spirulina fogyasztására? A DXN Spirulina bármely napszakban, étkezés előtt és után is fogyasztható.


Ha ezeken kívül is merülne fel kérdésed a spirulinával vagy bármely egyéb termékkel kapcsolatban, írj nekem a fitokucko@gmail.com email címre, és amint tudok, válaszolok neked.
A spirulinát itt tudod beszerezni: http://fitokucko.dxn.hu/termekek#spirulina-120

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése