2017. május 15., hétfő

Milyen egy Európai Csúcstalálkozó?

Milyen élmény részt venni egy olyan nagyszabású rendezvényen, ahová a világ több országából érkeznek vendégek és előadók? 
Milyen élmény élőben látni és hallani, ahogy a szinkrontolmács fordítja az előadó szavait?

Nagyon különleges!


Múlt vasárnap Európai Csúcstalálkozót rendezett a DXN a Millenáris Parkban. Az előadók Malájziából, Indiából, a Fülöp-szigetekről és Kanadából érkeztek és osztották meg velünk tapasztalataikat a DXN-nel kapcsolatban.

Jó volt összefutni a csapattal, hogy beszélgethessünk egy kicsit és újra inspirációt szerezzünk egymástól.

Zászlós bevonulással kezdtünk, háttérben a Rocky zenéje szólt.

Minden előadó kedves és közvetlen volt, és mindenki azért volt itt, hogy tanulhassunk, fejlődhessünk az előadások által. Nem voltak megközelíthetetlenek, a szünetekben beszélgetni, fényképezkedni is volt lehetőség velük. Fatemi Ghani új könyvét, a Map your Freedom-ot, adta át nekem, miután szóban elmesélte, hogyan is kell azt olvasni és használni.

A szinkrontolmács-készüléket nagyrészt nem vettem igénybe: nincs problémám az angol értésével, ennek ellenére minden tiszteletem azoké, akik ott ültek a kis fülkékben és villámgyorsan igyekeztek kibogarászni az előadók szavaiból, hogy mit is szeretnének mondani, majd azt megpróbálták érthető nyelvezeten visszaadni nekünk. Pokoli nehéz munka.

A legjobban egy fülöp-szigeteki fiatalember, Osler Tomas előadása fogott meg, aki elmesélte, hogy hogyan jutott a teljes nincstelenségből oda, hogy bármit megadhasson a családjának, amit csak szeretnének. Ha még nem fáj eléggé, gyakran nem teszünk semmit. Ő már elég fájdalmat és megaláztatást elszenvedett gyerekkorában, hogy tudja, mit nem akar felnőtt korára a családjának. Elmondta, hogyan hajtotta a fájdalom elkerülésére irányuló ösztön arra, hogy korán reggel felkeljen és vigye a hírt a DXN-ről, majd késő esti hazaérkezés és csak 2-3 óra alvás után újra felkelhessen és elindulhasson dolgozni. 
Ő 1 nap alatt érte el az első igazgatói, a Star Agent szintet. Azt, amit én másfél év (!!!) alatt. Továbbá mindösszesen 3 hét alatt lett Star Ruby, és néhány hónap kellett neki mindössze a gyémánt szint eléréséhez. Őrá bátran felnézhetünk, hiszen tudta, hogy mit akart, és teljes erőbedobással mindent meg is tett érte.

Mit gondoltok, mennyi munka kell ahhoz, hogy a DXN-nél sikeresek legyünk? Fatemi Ghani kiszámolta ezt nekünk. 10000 óra munka, évi 365 napon át, napi 8 órában, és 4 év alatt elérjük azt a szintet, ahol már anyagilag függetlenek lehetünk. Érdemes ezen elgondolkodni, illetve lehet picit játszadozni is az egyenlettel: ha csak napi 4 óra fér bele, akkor 8 év alatt leszek anyagilag független. Ha kiveszem a ünnepnapokat és a rendes szabadságot is, akkor 9 év? 
Ki mennyi munkát hajlandó beletenni? És azt mikor kezdi? 3 évvel ezelőtt? Akkor már nem sok van hátra! Vagy csak 5 év múlva? Akkor még várni kell egy picit az eredményre.

Az utolsó nemzetközi előadónk, Budiman Salim, megosztó figura. Ázsiai, 18-tól 40-ig bármennyi éves lehetett, nehéz volt megállapítani, addig, amíg el nem árulta, hogy 52. Ennyi idősen még nem nősült meg: nincs ideje a nőkre. Túl sokat utazik, főleg pihenni; múlt hónapban pl. háromszor utazott Balira egy picit relaxálni. Mindenfelé járt már, a Galapagos-szigetektől kezdve a Maldív-szigetekig, tengereken és hegyeken, ahova csak szeretne, oda megy. Azt mondta: annyi pénze van, hogy nem tudja mire költeni. Gyorsan eszembe jutott, hogy megadnám neki a bankszámlaszámomat, aztán rájöttem, hogy rengeteg olyan hely van a világon, ahol nagyobb szükség lenne a pénzre, mint nálam, talán meg is írom neki, hogy válasszon közülük, amikor legközelebb nem tudja mire költeni a pénzét :).

Egy ilyen nap arra jó, hogy elgondolkodjunk egy picit arról, hogy hol is vagyunk és mit is csinálunk épp. És hogy hova akarunk eljutni.
Olyan emberekkel futunk össze, akik hasonlóan gondolkodnak, mint mi, hogy jó lenne kikerülni végre a mókuskerékből (esetleg már kinn is vannak) és szabadabb életet élni. Inspirációt, ötleteket kaphatunk tőlük a HOGYAN-ra vonatkozóan, ha nagyon figyelünk.

Akkor figyeljünk és menjünk, mert ilyen napok nagyon kellenek a jövőben is!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése